2019

 
2.6.2019, Varkaus
 
Ajokausi alkoi kun kokoonnuimme Varkaudessa, Varkaus Racing Teamin (VRT) radalla. Paikalle saapui 11 ajajaa vaikka sääennusteet eivät suosineet suunnitelmiamme. Onneksi sade oli lakannut aamulla, ja kiitos radan hyvän rakenteen se kuivui puoleen päivään mennessä siedettävään kuntoon. Nyt oli tarkoitus ajaa Varkaudessa ensimmäistä kertaa tasaisuusajo. Päivä alkoi vapaalla harjoittelulla, ja klo 14 päätimme panna toimeen kauden ensimmäinen tasaisuusajokilpailu. Kilpailussa jokainen ajaja ajaa kaksi erää. Voittaja on se, joka toisessa erässään pääsee lähimmäksi omaa eräaikaa ensimmäisessä erässä. Ajajat ajavat pareittain, ja parit valittiin niin, että olisivat mahdollisimman tasavertaisia. Kilpailu meni nuottien mukaan, ja VRT :llä oli varikolla näyttöruutu, josta ajajat saivat heti nähdä eräaikansa. Tällaista ei ole ennen nähty Suomessa eikä Ruotsissa! Kun ajajat tulivat varikolle toisen erän jälkeen, näyttöruudulla näkyi eräaika, erien aikaerot ja sijoitus. Aivan upeaa. Kilpailun voitti Heimo Kaikko aikaerolla 0,08 sek, toiseksi sijoittui Markku Raappana aikaerolla 0,22 s., kolmas oli Seppo Pitkämäki 0,41 s., ja neljäs oli Osmo Lahti, 0,80 s. Todella hienot saavutukset. Sokerina pohjalla nämä ajajat saivat palkinnoksi VRT:ltä pokaalin, MUST 1-kalenterin ja sinisen ämpärin. Onnea voittajille!
 
8.6. 2019, Seinäjoki
 
Routakallion speedwayradalle saapui 13 ajajaa, sään ollessa kuiva ja sopivan viileä. Aluksi meillä oli vapaat harjoitukset, ja kahdelta harjoiteltiin kolmen ajajan ritsastartteja lähtövaloineen. Kaksi starttia ja kaksi kierrosta, ja sitten saman toisto. Erittäin tarpeellista harjoittelua. Kiitos SeMK:lle ja Mauri Palmille.
 
 
29.6.2019, Nokia
 
Nokialle saapui kymmenen ajajaa. Sää oli hyvä, mutta rata oli niin surkeassa kunnossa että moni jätti ajot yhteen yritykseen.
 
 
13.7. 2019, Pori
 
Porissa kokoonnuttiin viime lauantaina kauniissa, joskin ajankohtaan nähden hieman viileässä säässä. Paikalle oli saapunut 15 ajajaa. Ajoharjoitukset yltyivät joidenkin kohdalla varsinaiseksi kilvanajoksi, ja onneksi onnettomuuksilta vältyttiin. Rata oli ehkä paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin, vaikka se ei koskaan ole huono ollutkaan. Kiitokset tästä Porin Moottorikerholle ja puuhamiehille Ismo Kivelä ja Marko Suojanen ja -naisille, erityiskiitosta ansaitsee kahvilan antimet sekä kuuma sauna, upeaa!
 
 
10.8.2019, Kaanaa
 
Kaanaan radalle kokoonnuttiin nyt ensimmäisen kerran. Sää oli hieno ja turhankin kuiva. Paikalle saapui kahdeksan ajajaa, joista kaksi uusia tuttavuuksia; nuori Topi Mustonen Nokialta ja Olli-Pekka Mäki Hämeenkyröstä. Tervetuloa mukaan joukkoomme! Topi oli harjoitellut ”salaa” muilla radoilla jonkun verran, ja ajoi todella vakuuttavasti. Speedwayveteraani Kari Yrjänäinen, joka keväällä täytti 60 vuotta ollessaan matkoilla, sai tässä yhteydessä Pirkan Moottorimiesten muistomerkin, jonka luovutti toinen PirMM speedwayveteraani, Pekka Kortelainen. 
 
 
24.8.2019, Kuusaa
 
Seuraavaksi Jappi-Ukot kokoontuivat Kuusankosken speedwaydalla. Paikalle oli saapunut 12 kuljettajaa. Kuusaalla oli satanut edellisenä päivänä, mutta rata oli saatu hyvään ajettavaan kuntoon, vaikka liukkaan puoleinen olikin.
 
 
7.9.2019, Hyvinkää
 
Kauden viimeisessä suunnitellussa ajotapahtumassa kokoonnuimme Hyvinkään hienolle radalle. Meitä oli vain kuusi kuskia paikalla, luultavasti koska samanaikaisesti Seinäjoen Moottorikerho oli järjestänyt Aarre Soivuoren muistiajon, johon osallistui 17 tunnettua suomalaista ajajaa, tosin vain kaksi Jappi-Ukkoa. Yleisöä oli ollut kiitettävän paljon. 
 
Hyvinkäällä aloitimme päivän lyhyellä muistohetkellä, kunnioittaaksemme ratamestarin Enskan siirtymisen tuonpuoleiseen maailmaan. Nyt rataa hoitaa Juha Varjus yksin.
 
Rata oli, kuten Hyvinkään radalle kuuluu, hyvässä kunnossa, ja Varjus lanasi ja tasoitti rataa kiitettävästi. Puolentoista tunnin ajon kuluttua tehtiin Varjuksen avustuksella ritsastartteja kuminauhatekniikalla. Todella hyvää harjoittelua.
 
 
14.9.2019, Seinäjoki
 
Koska sää on ollut viime aikoina hieno, Seinäjoen Moottorikerho tarjoutui järjestämään meille toisen ajotapahtuman, joka toteutettiin hienon sään vallitessa. Radalle saapui kahdeksan ajajaa. Tilaisuus oli myös SeMK:n kauden päätöspäivä, mutta kerhon speedwayajajat loistivat poissaolollaan. Ajot aloitettiin jo klo 10, ja neljä tuntia myöhemmin radalle ilmestyi muutama Flat Track-kuski. Seinäjoen Moottorikerho/Mauri Palmi tarjosi meille kahvia ja makkaraa. Hän myös hoiti rataa kastellen ja lanaten. Vaikka sää oli vilpoinen, ainoastaan 13 astetta, tuuli kuivasi rataa aika nopeasti.