KAUSI 2014

Jappi-Ukkojen toiminta alkoi osallistumisella Classic Motorshow-näyttelyyn Lahdessa 3---4 toukokuuta. Osastollamme oli kaksi JAP speedwaypyörää, toinen Pekka Kortelaisen Excelsiorrunkoinen, toinen Harry Lahden Stariderungolla. Lisäksi näytteillä oli Jarkko Laakson Weslake, Markku Weckmanin JAWA 898 sekä Risto Flinkin JAWA 896 maaratapyörä. 

 

Ajamisen makuun päästiin Porissa 10.5. Sää oli tosi koleaa, ja rata oli monen mielestä turhan pureva näin kauden alussa. Yyterin radalle oli tullut 11 kuskia, joista kaksi oli ensi kertaa mukana. 

 

Viisi viikkoa myöhemmin, 15.6. kokoonnuimme Hyvinkään Vauhtipuoiston radalle, jonne saapui 14 ajajaa. Saimme nauttia hienosta säästä ja hyvin hoidetusta radasta. Jälleen joukkoomme liittyi kaksi uutta jäsentä; Markku Tarkkanen ja Veikko Laihanen, molemmat kokeneita speedwaykuljettajia viime vuosituhannelta. Olimme saaneet vieraaksemme Mobilisti-lehden toimituksesta Janne Halmkronan ja hänen valokuvaajansa. Janne sai vihdoin kokeilla miltä tuntuu ajaa jarrutonta moottoripyörää, kun Salosen Kalle lainasi pyöränsä Jannelle. Janne kävi radalla pariin otteeseen, ja hymystä (ja kommenteista) päätellen hän piti kokemuksesta. Mobilistilehteen tulee aikoinaan juttu aiheesta. 

 

Haapajärvi oli seuraavana vuorossa, jonne kokoonnuttiin 5 heinäkuuta kauniin sään vallitessa. Paikalle oli saapunut yhdeksän ajajaa, joista Marko Kesti oli mukana ensimmäisen kerran. 

 

Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna neljä Jappi-Ukkoa osallistui jälleen Ruotsin Linköpingissä järjestettävään kilpamoottoripyörätapahtumaan. 

 

30.8. tapasimme Kauhajoella, jonne oli tullut yhdeksän Jappi-Ukkoa joista seitsemän oli ajamassa speedwayradalla, ja Risto Flink kävi myös kokeilemassa pitkää rataa Mauri Kuusiston kanssa. 

 

Leak MC / Hämeen Classic Flat Track ry järjesti lauantaina 20.9. 20:n kerran Kaanaan Kahinat-tapahtuman Tampereen moottori- ja ilmailukeskuksessa Kaanaassa, noin 50 km Tampereelta pohjoiseen. Siellä on Suomen pisin speedwayrata, n. 400 metriä. Radalla ajetaan luokissa Paukkuraudat, Metanolit ja Sivuvaunut. Metanolit tarkoittaa speedwaypyöriä, joita oli saapunut paikalle peräti 14 kappaletta, joista 11 oli Jappi-Ukkoa:Mika Helin, Esa Yrjölä, Esko Mylläri, Jussi Kaukoranta, Kari Yrjänäinen, Jari Törmälä, Harry Lahti, Seppo Pitkämäki, Mika Hieto, Isto Kotavuopio ja Marko Mäkinen. Järjestäjät arvioivat, että paikalle oli saapunut 700---1000 henkilöä. 

 

Ajokausi päätettiin Nokialla Kylpylähotelli Rantasipi Edenissä jossa keskusteltiin menneen kesän tapahtumista, suunniteltiin ensi kauden toimintaa, sovittiin sääntömuutoksesta (pysty / makaavat moottorit), saunottiin ja syötiin maittava illallinen. Meitä oli viitisentoista Jappi-Ukkoa ja kuudella oli myös puoliso mukana.