KAUSI 2017

Ajokausi avattiin lauantaina 20 5. kaksipäiväisenä tapaamisena Varkaus Racing Teamin radalla. Sää oli ihanteellinen, ei kylmä, ei kuuma, eikä sadetta. Paikalle saapui 16 ajajaa, joista neljä oli uusia tuttavuuksia: Jussi Hulkkonen ja Asko Puustinen Varkaudesta, Mikko Mäkinen Valkeakoskelta ja Kyösti Honkanen Savonlinnasta. Järjestelyt olivat hyvät, lanausta tuskin tarvittiin, ja kastelua tehtiin tarpeen mukaan. Järjestelyissä oli tapahtunut pieni kömmähdys, koska VRT:n nuorimmat olivat myös ajamassa. Ajovuorottelu toimi kuitenkin loistavasti, joten kaikki olivat tyytyväisiä. Erityiset kiitokset Mustosen Aakelle ja Apelle!
Lauantaina nähtiin kaikkiaan 15 ajajaa radalla, ja sunnuntaina meitä oli 10. Suuri osa, kahdeksan ajajaa, yöpyi Kylpylähotelli Kuntorannassa ihan kaupungin keskustan tuntumassa, jossa myös saunottiin ja nautittiin maukkaasta illallisesta. 
 
 
Lauantaina 3 kesäkuuta kokoonnuimme sankoin joukoin Routakallion speedwayradalle Seinäjoella. Paikalle tuli peräti 19 ajavaa kuskia, ja taas tuli yksi uusi osanottaja joukkoomme, vanha kehäkettu Jorma Ruotsalainen Oulusta. Tervetuloa Jorma! Sää oli aurinkoinen ja tuulinen, joten kasteluautoa tarvittiin radalle useamman kerran. Ratahuolto toimi hyvin, mutta lähtökaarteen sisäänmenossa oli vaurio, joka aiheutti yhden tai pari nurinajoa. 
Vanha sanonta että harjoitus tekee mestarin pitää edelleen paikkansa, vaikka täällä ei mestaruuksia haetakaan. Jotkut ajajat, jotka ovat tulleet mukaan viimeisten kahden-kolmen vuoden aikana ajavat nyt jo todella lujaa. 
 
 
18.6. kokoonnuimme Sotkan moottoriurheilukeskuksessa Kauhajoella kauden kolmanteen tapaamiseen.
Päivä oli pilvipoutainen, ja paikalle oli saapunut peräti 19 ajajaa, joista viisi oli ajamassa ensi kertaa kanssamme. He ovat Janne Ruismäki, Janne Raittinen, Otto Ruohola, Matti Mukkala ja Jukka Rantamäki. Tervetuloa kasvavaan Jappi-Ukkojen ajajakaartiin! Koska kokoontumispaikka oli Kauhajoki, muutamat ajajat olivat ottaneet mukaan myös maaratapyöränsä, koska molemmat radat olivat käytössämme. Siitä kiitos Kauhajoen Moottorikerholle! Ensimmäisenä pitkällä radalla oli Reino Koivuluoma Japillaan. Epäonnekseen moottori hajosi kaarteessa kun kiertokanki meni poikki, ja Reiska lensi sarvien yli.
Speedwayrata ei ollut parhaassa iskussa, ilmeisesti vähäisen käytön ja lanauksen vähyydestä johtuen. Sisälinja osoitti olevan paras valinta muuten kovin pitävällä alustalla. 
 
 
Vuoden neljäs kokoontuminen oli 8 heinäkuuta Haapajärven Kauniskankaan radalla neljäntoista ajajan voimin. 

Sää oli kesäisen aurinkoinen, lämpöä n. 20 astetta ja kohtalaisen tuulinen. Tämä aiheutti pölyongelmia, koska kasteluvaunu saapui radalle vasta klo 2. Syy tähän oli meneillään olevat ravit läheisellä raviradalla, jonne kaupungin ainoa kasteluvaunu oli viety. Rata pölisi aivan mahdottomasti, eikä ajohaluja sen tähden löytynyt kaikilta. 

 

Osallistuminen Ruotsin Linköpingissä järjestettävään jokavuotiseen classic kilpamoottoripyörätapahtumaan on joillekin Jappi-Ukoille muodostunut perinteeksi. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna peräti yksitoista Jappi-Ukkoa osallistui tapahtumaan Sviestad:in moottoristadionilla. Aluetta isännöi Linköpings Motorsällskap, joka nyt vei läpi tapahtuman 52:n kerran. Kolmepäiväisessä tapahtumassa ajetaan crossia, RR:ää, speedwaytä, sekä kaikki nämä myös sivuvaunuluokissa, sekä trial.

Me Jappi-Ukot olimme tietysti speedwayradalla, joka oli hienossa kunnossa ilmalaitoineen. Speedwayvarikolla oli 51 speedwaypyörää, joten ahdasta oli. Virallisesti ajajia oli 41, joista Ruotsista 25, joista yksi nainen (joka oli purkkiorjana), Suomesta 11, Norjasta 3 ja Tanskasta 2. 
Ensimmäisenä päivänä eli perjantaina oli yksinomaan harjoitusajoa, hyvin organisoituna. Lauantaina oli aamupäivällä harjoitukset, ja puoli kahdelta ajettiin perinteinen tasaisuusajo. Sen voitti Markku Weckman Jappi-Ukoista, aikaerolla 0,22 sek. Sunnuntaina oli vuorossa leikkimielinen maaottelu. Koska norjalaisia ja tanskalaisia oli yhteensä vain viisi, heidän joukkueeseen lisättiin ruotsalaisia niin, että saatiin kolme tasalukuista joukkuetta. Kisa ajettiin kahdeksan ajajan taulukolla, ja eriä oli 24. Suomen ja Ruotsin välillä käytiin välillä kovaa vääntöä, mutta Ruotsin joukkueessa oli loppujen lopuksi useampi tosi kokenut kuski. Lopputulos oli Ruotsi 62p., Suomi 50p ja Norja-Tanska-Ruotsi 32p. Kisa käynnistyi klo 11 ja oli ohi aika tasan kahden tunnin kuluttua. Hieno suoritus ajajilta ja järjestäjiltä.
Valokuvia tapahtumasta voi katsella oheista linkkiä klikkaamalla:https://mchk-rundbana.se/index.php/nggallery/page/1?p=2906 . Sivulla on ensin tasaisuuskilpailun tulokset (Resultat), sekä maaottelun erätulokset (Resultatet)

 

 

Hyvinkään radalle kokoonnuttiin 12 elokuuta. Paikalle saapui 16 kuljettajaa, joista yksi, Simo Karstila, on uusi tulokas joukkoomme. Harjoitukset ajettiin puoliaurinkoisessa säässä, ja rata oli kuten aina upeassa kunnossa. 

 

Lauantaina 26.8. kokoonnuimme kauden viimeiseen ajotapahtumaan Kuusankosken speedwayradalle. Sääennusteet eivät olleet kovin myönteisiä, joten matkaan lähteminen vaati jonkun verran uhkarohkeutta. Juuri kun saavuimme radalle klo 11.15 alkoi satamaan, ja rata kastui kastumistaan. Näky oli sen verran masentava, että kävi jo mielessä heittää pyyhe kehään. No, sade lakkasi aika pian, ja Kuusankosken Moottorimieskerhon porukka teki hartiavoimin töitä ojia kaivaen saadakseen radan näkyviin. Uurastus kantoi hedelmää, ja puoli yhdeltä Lahden Sami lähti kokeilemaan. Kokeneelta konkarilta homma sujui hienosti, joten nyt radalle ilmestyi muutama ajaja lisää. Kello yksi aurinko rupesi pilkistämään pilvenraosta, ja kohta oli epäröijätkin radalla. Rataa lanattiin useamman kerran, ja se parani huomattavasti joka lanauksen jälkeen. Kello kolmen tuntumassa rata oli jo niin hyvä, että vähemmänkin kokenut ajaja pystyi ajamaan ihan siedettävästi. KIITOS Kuusankosken Moottorimieskerhon aktiiviselle väelle, myös kioskipalvelu toimi hienosti!
Paikalle saapui kaikkiaan 16 ajajaa, ja jälleen mukaan porukkaan tuli uusi kuski, Tomi Lahti, tervetuloa mukaan! 

 

Ajokauden päätösjuhla pidettiin tammikuun 20---21 viikonloppuna Cumulus Resort Edenissä Lahdessa.