JAPPI-UKOT

MITEN KAIKKI ALKOI? 

Veteraanispeedway Suomessa sai alkunsa syksyllä 2010 kun tunnettu speedwaytähti Matti Olin otti yhteyttä mm Pekka Paljakkaan, Eero Pöntiseen, Jouko Naskaliin, Rauli Mäkiseen ja Risto Flinkiin ehdottaen että järjestettäisiin tapaaminen Pipon speedwayradalla Lahdessa. Porukan mielestä idea oli loistava, ja niin toteutui ensimmäinen veteraanispeedwaytapaaminen Suomessa. Paikalle tuli seitsemän ajajaa, ja ajettiin lähinnä yksitellen totutellen ja kokeillen että vieläkö pyörä taittuu sladiin. 

 

MITEN TOIMINTA JATKUI? 

Aikaisin seuraavana keväänä 2011 ruvettiin markkinoimaan tapahtumaa Lahden ulkopuolella, ja Lahteen saapui 11 kesäkuuta saman verran ajajia, nyt yksi tuli kauempaa. Tästä innostuneina päätettiin järjestää lisää speedwaytapaamisia, ja heinäkuun viimeisenä päivänä kokoontui peräti 18 ajajaa Kauhajoelle. Speedwaypyöriä oli 15, ja radalla kävi ajamassa 13 kuskia. Kauhajoella keskusteltiin toimintaperiaatteista ja sovittiin että laadimme toiminnallemme säännöt. 

Kauden kolmas ja viimeinen tapaaminen oli 20.8. Porissa. Seitsemän ajajaa tuli paikalle vapaamuotoiseen harjoitteluun. Lisäksi harjoittelimme sisäänmenoa kurviin Ismo Kivelän, Pekka Kortelaisen ja Risto Flinkin opastuksella. 

 

SEURAAVIEN VUOSIEN TOIMINTAKERTOMUKSET OVAT HISTORIIKKI-VALIKON ALLA.

 

 

 

JAPPI-UKOT

ovat tyypillisesti veteraanispeedwaystä kiinnostuneita, pääsääntöisesti hieman varttuneempia mieshenkilöitä,  naisten osuus tässä harrastuksessa on pieni, aktiivikuskeja on tällä hetkellä vain yksi. Toimintamme alusta tähän päivään mennessä, toukokuu 2023, on peräti 115 ajajaa osallistunut harjoituksiimme. Voikin sanoa, että Jappi-Ukot on Suomen suurin speedwaykerho.